Öppen gård en lyckad dag!

2010-04-05

Öppen Gård blev en stor succè

Fyra gårdar deltog i årets Öppen Gård arrangemang.

Prästbol i Värmland
Till Prästbol kom det drygt ett 70-tal besökande. Familjen Johansson har byggt ett nytt stall och representanter från Stålia Hall, Fritz Agro ,Ofab och JBT- maskiner var på plats. Deltagare från flera olika landsdelar kom på besök. och många var intresserade av djuren, två tjurar såldes under dagen. Familjen bjöd på kaffe med dopp och varmkorv. Jan Johansson rekommenderar verkligen kollegor att delta på Öppen gård som han tyckte var ett mycket bra arrangemang.

Kjulaby Eskilstuna
Det visade sig vara stort intresse för det nya stallet som Alf Gustavsson byggt hösten 2009. Drygt 150 personer kom för att se detta och gårdens Charolaisdjur, när Familjen hade Öppen Gård. Alf hade full sysselsättning med att visa runt alla besökare och hela familjen med släkt och vänner att bjuda på kaffe och smörgås. Temahallen samt BS Agro deltog och Lantmännen Maskin visade traktorer. Intresset för djuren var stort, 6 st. kvigor såldes under dagen. 

Fogdegården i Östergötland
Under hela dagen var det jämn ström av besökare när det var Öppen gård på Fogdegården. Drygt 140 personer kom för att se djuren och gården med en del nya byggnader. Fogdegården har satsat mycket på semin, varför det fanns många seminavkommor för besökarna att se. Agria Djurförsäkringar deltog med information och monter. Det var bra väder under hela dagen och familjen Sturesson bjöd på kaffe och nybakta bullar. Arrangemanget blev mycket lyckat och många nya intressanta kontakter knöts med flera köttproducenter.

Sonarp i Skåne
Trots hällande regn kom ett 40- tal besökare till Sonarp när Helena & Sven-Olof Hägg hade ”Öppen Gård”. SLS samt Svenska foder hade representanter på plats. En tjur såldes under dagen och flera andra intresserade skulle återkomma om inte i år så någon gång i framtiden. Under dagen bjöds det på hamburgare och med något i magen återvände besökarna nöjda hemåt.
Alla som deltagit med Öppen gård tycker att arrangemangen är mycket trevliga och att de ur marknadsförings- synpunkt fungerar utmärkt då det är intressant att föra dialog med kunden så nära djuren.

Vi rekommenderar flera att verkligen vara med och arrangera Öppen Gård nästa år.