Trevlig sommarträff

2010-07-14

Soligt och varmt sommarmöte i Östergötland

65 medlemmar med familjer deltog på vårt stora sommarmöte med familjefest i trakterna kring Borensberg i Östergötland, där vi hade ett härligt och omväxlande program.  

Vi bodde på ett trevligt ställe Torpa Gård, Borensberg. Därifrån åkte vi med buss till familjen Anders Johansson, Nässja Charolais, där Blå Kustens Slakteri AB bjöd på en liten grillunch vid den närliggande hembygdsgården.
Vi fick information från Avelsrådet och Agria Djurförsäkringar. Stefan Wistrand Arbetsmiljöverket höll ett intressant föredrag om arbete med djur. Anders Johansson visade gårdens Charolaisbesättning med ett 40-tal moderdjur.
Därefter blev det en fin rundtur med buss i det östgötska natur- och kulturlandskapet. Efter rundturen var vi tillbaka på Torpa Hotell för kvällens trevliga samvaro och en utomordentligt god buffé.
 
Söndagen den 4 juli åkte vi med bussen till Bergs slussar där vi gick ombord på M/S Wasa Leijon för en fin kanaltur med slussar på Göta Kanal till Borensberg. Vi åt en fin lunch ombord och avslutade sedan med ett besök på Fogdegården hos familjen Agnetha och Bengt Sturesson där vi blev bjudna på kaffe . Under tiden berättade Bengt om gårdens omfattande verksamhet samt hur man använder semin i avelsarbetet . Därefter visades gården och Charolaisdjuren .

Ett varmt tack till alla våra sponsorer för ert bidrag till vårt arrangemang!